Cyber security voor de gezondheidszorg


Waarborg de veiligheid van uw dossiers en medische apparatuur
Een aanval van hackers kan een kwestie van leven en dood betekenen

Managed Services

Consultancy

Software

Gezondheidszorg

Managed Services

Hoge efficientie en lage kosten

Hoe veilig zijn uw medische dossiers?


Uw patiënten vertrouwen erop dat hun medische gegevens veilig zijn bij u. Aan u de taak om hun privacy te waarborgen. Toch horen we steeds vaker van datalekken in de gezondheidszorg. Deels wordt dit veroorzaakt door slordigheden, maar ook gerichte aanvallen van hackers komen steeds vaker voor. Cybercriminelen worden inventiever. Ze stellen bijvoorbeeld e-mails op die niet van het origineel te onderscheiden zijn. Uw zorgprofessionals worden uitgenodigd om op een onschuldig uitziende link te klikken, waarmee ze hackers toegang geven tot persoonlijke data.  


Door het automatiseren van de IT-omgeving worden steeds meer patiënten dossiers gedigitaliseerd en met andere zorgprofessionals gedeeld. Hierdoor kunnen levens gered worden, maar er zitten ook nadelen aan het op deze manier delen van persoonsgebonden gegevens. Wanneer deze dossiers in verkeerde handen vallen kan het letterlijk een kwestie van leven en dood worden. 


Naast informatie uit de financiële wereld is zorgdata het meest waardevol voor hackers en criminelen. Laat u niet verrassen door een cyberaanval. 
 

Collaboration

Bescherm uw cruciale bedrijfsprocessen


Robotisering in de gezondheidszorg is bijna niet meer weg te denken. Al jaren worden er robots gebruikt in de operatiekamer. Een robotarm kan met grote nauwkeurigheid handelingen uitvoeren. De chirurg kan zelfs op afstand de robotarm bedienen. Dit brengt natuurlijk ongekende mogelijkheden met zich mee, maar wat gebeurt er als er tijdens de ingreep cybercriminelen het systeem overnemen? 


Hoe houdt u deze innovatie betrouwbaar, hoe zorgt u voor continuïteit en houdt u uw netwerk schaalbaar? Cyberaanvallen zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Ze kunnen met gemak elk industrie systeem plat leggen. Dit geldt zeker ook voor de gezondheidszorg, waar over het algemeen minder gedaan wordt aan cyber security. Cybercriminelen kunnen medische systemen uitschakelen of een defect in apparatuur veroorzaken, waardoor patiënten gevaar lopen. Diefstal van ziekenhuis- en patiëntgegevens kan jarenlange gevolgen hebben. 


Cyberaanvallen zijn een reële bedreiging. Zorg daarom dat uw IT-omgeving, dossiers, medische apparatuur en vooral uw patiënten hiertegen beschermd zijn.      
 

Wilt u gebruik maken van onze cyber security services?

Gezondheidszorg

Consultancy

Laat ons uw bedrijf helpen beveiligen

Cyber security in de gezondheidszorg


Cyberaanvallen op zorginstellingen blijven toenemen. Een veilig ziekenhuisnetwerk wordt daarom steeds belangrijker om de patiëntenzorg te waarborgen en financiële schade te voorkomen. De beveiligingsrisico’s kunnen zich op allerlei levels bevinden. Denk aan kwetsbare softwarecomponenten van derden, het op afstand bedienen van medische apparatuur en de invoering van telegeneeskunde, die gevolgen kan hebben voor patiënten en patiëntgegevens. 


Veel zorginstellingen sturen gevoelige patiëntgegevens nog onbeveiligd via e-mail. Veel beveiligde e-mail systemen zijn complex om mee te werken of sluiten niet aan op systemen van andere zorgaanbieders. Daarnaast worden de cloud en diverse cloudapps gebruikt, die lang niet allemaal goed beveiligd zijn en daardoor ongeschikt voor data-uitwisseling op dit niveau. Het gevaar van datalekken ligt dagelijks op de loer en heeft grote consequenties voor de reputatie van uw zorginstelling. 


In de gezondheidszorg bevatten nagenoeg alle gegevens persoonsgegevens. U heeft daardoor ook te maken met de AVG, de Algemene verordening gegevensbescherming. Al deze data op de juiste manier verwerken vereist een hoog level van databeveiliging, waarmee de privacy gewaarborgd blijft. Cyber security is een onderdeel waar de zorgsector mee worstelt. Bijna een derde van alle datalekken komt uit de sectoren gezondheid en welzijn. 
 

Gezondheidszorg

Software

Wij zijn trotse software leverancier

Zet de veiligheid van uw patiënten op de eerste plek


 

De zorg van uw patiënten staat natuurlijk altijd op de eerste plek. Uw zorgverleners moeten zich kunnen richten op het verlenen van zorg, zonder daarbij gehinderd te worden door lastige systemen die veel tijd kosten. Digitalisering is de manier om ze veel handmatig werk uit handen te nemen, maar dan moet dit wel gebeuren via veilige systemen. 


De vergrijzing en snelle medisch-technologische vooruitgang zijn een uitdaging in de zorgsector. De snel oplopende kosten maak het zoeken naar goede oplossingen nodig, om een goede zorg op de lange termijn te waarborgen en de kosten beheersbaar te houden. Een veilige en robuuste communicatiemogelijkheid binnen zorgaanbieders is een solide basis waarop verder gebouwd kan worden. 


Daarom bieden wij speciaal voor de gezondheidszorg een complete cyber security aan. U houdt de volledige controle, eenvoudig vanuit 1 dashboard. Onze slimme en zelflerende software beschermt alle belangrijke dossiers, gevoelige gegevens en uw medische apparatuur tegen cyberaanvallen. Elke aanval wordt direct gedetecteerd en afgeslagen.  


Hierdoor kunt u zich weer richten op waar het eigenlijk om draait: de zorg voor uw patiënten. Wij maken uw zorginstelling een onneembare vesting voor cybercriminelen, zodat u onbezorgd uw werk kunt doen. 
 

Wilt u gebruik maken van onze cyber security services?

Neem vrijblijvend contact met ons op