Cyber security in de logistiek en transport


Noodgedwongen uw transport stilleggen door een cyberaanval?

Zeker 40% van uw collega’s in de logistiek en transport zijn al de dupe geworden van cyberaanvallen, zorg dat u niet de volgende wordt. 
 

Managed Services

Consultancy

Software

Logistiek en transport

Managed Services

Hoge efficientie en lage kosten

Waarom cyber security voor logistiek en transport?


De logistiek houdt Nederland draaiend. Niet vreemd dus dat uw branche interessant is voor cybercriminelen. Zo nu en dan haalt een cyberaanval op transport en logistiek het nieuws, maar meestal hoort u hier weinig van. Toch gebeurt het vaker dan u denkt. Zeker 40% van uw collega’s heeft hier al mee te maken gehad. 


Denkt u eens in, welke bedrijfsprocessen lopen er nog door als u geen toegang meer heeft tot uw digitale systeem? De kans is groot dat uw hele bedrijf plat ligt. U loopt veel omzet mis. Door het datalek dat hierdoor ontstaat liggen de gegevens van u en uw klanten op straat. Dat is niet best voor uw imago. Vaak vragen de hackers grote geldbedragen om u opnieuw toegang te geven tot uw data en systemen. 


Een goed inzicht in uw IT en OT-landschap helpt u uw bedrijf weerbaarder te maken. De digitalisering biedt u de mogelijkheid om nog efficiënter te werken, maar het maakt uw bedrijf tegelijkertijd kwetsbaar voor cybercriminaliteit. 
 

Collaboration

Bescherm transport en logistiek tegen cyberaanvallen


Steeds meer systemen en apparaten worden via internet met elkaar verbonden, dit noemen we het ‘Internet of Things’ (IoT). U zult dit ook merken in de logistiek en transport sector. De digitalisering neemt het over. Diverse gegevens staan in de cloud en grote hoeveelheden data worden gedeeld via e-mail verkeer. Daarnaast loopt ook nog de communicatie tussen vrachtwagens onderling en het hoofdkantoor. U zult begrijpen dat een goede IoT bescherming hier onmisbaar is om uw bedrijf op de weg te houden. 


Toch investeren maar weinig bedrijven in de logistiek en transport in goede cyber security. Vaak wordt gedacht dat dit alleen grote multinationals overkomt. Helaas laat de praktijk iets anders zien. Juist de kleinere bedrijven worden de dupe van cyberaanvallen, omdat hun beveiliging meestal van 


een lager niveau is. Daardoor kunnen de ‘cost of inefficiency’ enorm oplopen. De hackers vragen een flink bedrag, het transport ligt stil en misschien kunt u zelfs schadeclaims verwachten.


U denkt hier liever niet over na. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom nemen we u graag deze zorg uit handen en helpen u met een succesvolle cyber security aanpak.    
 

Wilt u gebruik maken van onze cyber security services?

Logistiek en transport

Consultancy

Laat ons uw bedrijf helpen beveiligen

Veilige communicatie in transport en logistiek


Binnen transport en logistiek vindt veel communicatie plaats. Afspraken, planningen en communicatie tussen vrachtwagens onderling en het hoofdkantoor gaat dag en nacht door. Met zoveel openstaande lijnen wordt het voor cybercriminelen makkelijk om binnen te komen, zolang de cyber security niet op orde is. 


Cybercriminelen gaan steeds geavanceerder te werk. Ze komen uw bedrijfsnetwerk binnen via spam, een phishing e-mail of een lek in de software. Zonder dat u het doorheeft, wordt uw hele systeem bekeken. Wordt er een zwakke plek gevonden, dan bent u het doelwit voor hackers.  


Zorg er daarom voor dat er geen zwakke plekken in uw netwerk te vinden zijn. Een goede bescherming van e-mail verkeer en een veilige communicatie tussen vrachtwagens onderling en het hoofdkantoor zijn daarin belangrijke schakels. 
 

Logistiek en transport

Software

Wij zijn trotse software leverancier

Zero trust als het gaat om cyber security


 

Heb altijd een gezond wantrouwen als het gaat om cyber security. Het systeem is zo sterk als de zwakste schakel. Pak uw cyber security daarom grondig aan, zodat er een veilige en betrouwbare verbinding ontstaat binnen uw bedrijf én naar uw klanten en leveranciers toe. Krijg inzicht in het gebruik en de bescherming van cloudapps die binnen uw organisatie gebruikt worden.   


Zero trust staat voor “nooit vertrouwen, altijd verifiëren”, zelfs als een apparaat al eerder verbonden is geweest met het bedrijfsnetwerk of al eens geverifieerd is. In de tussentijd kan er iets veranderd zijn, waardoor dit apparaat alsnog een bedreiging kan vormen voor uw netwerk. Daarom is altijd wederzijdse authenticatie nodig. Zo wordt veilig thuis werken ook haalbaar.  


Het handmatig controleren van al deze systemen en apparaten is natuurlijk bijna niet te doen. Daarom bieden wij u een systeem dat direct een cyberaanval detecteert en de aanval afslaat, nog voor de rest van uw netwerk hierdoor beïnvloed wordt. Zo krijgt een cyberaanval geen kans om zich te verspreiden en blijven uw netwerk, IT- en OT-processen veilig. 


Cyber security voor logistiek en transport, eenvoudig geregeld


U heeft wel wat beters te doen dan u dagelijks bezig te houden met de cyber security van uw bedrijf. Wij nemen u deze zorg graag uit handen. Na installatie is uw netwerk binnen vier uur voor 80% beschermd tegen cyberaanvallen. De zelflerende software past zich helemaal aan en maakt van uw netwerk een onneembare vesting voor cybercriminelen. 

Wilt u gebruik maken van onze cyber security services?

Neem vrijblijvend contact met ons op