Cyber security in het onderwijs

Circa 40% van de Nederlandse onderwijsinstellingen krijgt elk jaar te maken met cybercriminaliteit. Zorg dat u niet de volgende wordt! 

Managed Services

Consultancy

Software

Onderwijs

Managed Services

Hoge efficientie en lage kosten

Digitaal onderwijs voor de toekomst


Door de digitalisering is het onderwijs een interessante sector geworden voor cybercriminelen. Grote hoeveelheden persoons- en betaalgegevens, resultaten van onderzoeken, e-mailadressen en soms zelfs medische gegevens worden opgeslagen en onderling gedeeld. Aan het onderwijs de uitdaging om al deze gegevens veilig op te slaan en te verwerken. 


Daarnaast wordt van leerlingen verwacht dat zij een actuele kennis en vaardigheid ontwikkelen op digitaal gebied. Digitale geletterdheid wordt in het onderwijs gestimuleerd. Ook leraren kunnen door digitalisering steeds beter het lesmateriaal aanpassen op de leerbehoefte van de leerlingen. 


Er wordt in het onderwijs volop gebruikgemaakt van allerlei online applicaties. Dit biedt enorme kansen in het onderwijs. Zo konden tijdens de lockdown in korte tijd online lessen worden ingericht. 
Maar dit brengt ook de nodige risico’s met zich mee. DDos-aanvallen komen vrijwel elke dag voor en kunnen een compleet computersysteem platleggen. Hoe kunt u als onderwijsinstelling een veilige en toegankelijke leer- en werkomgeving creëren, waarin gebruiksgemak en cyber security samen gaan? 
 

Collaboration

Veilig internet in het onderwijs


EDUroam is een internationaal gebruikte roamingdienst, die eenvoudig wifi-internettoegang biedt aan docenten en studenten in het hoger onderwijs en voortgezet onderwijs. Op deze manier wordt er een veilige manier geboden om draadloos internet te gebruiken in de onderwijsinstelling. Met de persoonlijke inloggegevens kan er probleemloos ingelogd worden op andere EDUroam netwerken wereldwijd. Het gebruik van EDUroam is veilig en een veel beter alternatief voor openbare wifi. Zo wordt voorkomen dat er iemand meekijkt, er afgeluisterd wordt of persoonlijke data wordt verzameld.  


Cyber security in het onderwijs gaat verder dan alleen veilige internettoegang. E-mail verkeer wordt volop gebruikt in het onderwijs. Via deze weg wordt, soms gevoelige, informatie verzonden. Bescherming van e-mail verkeer mag daarom niet ontbreken in de aanpak van cyber security.   


In het onderwijs wordt er steeds meer gebruikgemaakt van allerlei verschillende apps. Deze apps zijn niet allemaal even veilig in gebruik. Een goed inzicht in het gebruik en de beveiliging van deze apps is noodzakelijk om de veiligheid van persoonlijke gegevens te waarborgen. Welke bescherming bieden cloudapps precies en welke invloed hebben ze op de rest van het netwerk? 
 

Wilt u gebruik maken van onze cyber security services?

Onderwijs

Consultancy

Laat ons uw bedrijf helpen beveiligen

Altijd en overal veilig onderwijs


In een tijd waar thuiswerken steeds meer de norm wordt, zal ook thuis onderwijs volgen een grotere plek krijgen. We hebben gezien dat in korte tijd online lessen opgezet kunnen worden, maar hoe doen we dit veilig? Het delen van gevoelige informatie en persoonlijke gesprekken via online verbindingen kunnen door hackers worden afgeluisterd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom streven wij naar veilig onderwijs, altijd en overal. 


Hiervoor gebruiken wij de ‘Zero Trust’ methode. Als het gaat om cyber security is een gezond wantrouwen noodzakelijk. Er kan alleen een veilig en betrouwbaar netwerk ontstaan als elk aspect gecontroleerd en geverifieerd wordt. Ook binnen de muren van uw onderwijsinstelling kunnen zich ongewenste indringers bevinden. Zelf apparaten die eerder aangesloten zijn op het systeem kunnen nu een bedreiging vormen voor het netwerk. 


Een complete cyber security van uw onderwijsinstelling betekent niet alleen binnen de muren van uw school, maar ook daarbuiten, de leerlingen en docenten voorzien van veilige verbindingen. Elk apparaat waarmee deelgenomen wordt aan het onderwijs moet worden gescand. Hoe zorgt u ervoor dat u altijd en overal veilig onderwijs aan kunt bieden?
 

Onderwijs

Sofware

Wij zijn trotse software leverancier

De beste beveiliging voor het onderwijsDe beveiliging van uw netwerk kan een dagtaak worden, maar u heeft natuurlijk wel iets beters te doen. Hoe houdt u de volledige controle over u netwerk, zonder dat u dit heel veel tijd kost? Wij bieden u een complete cyber security oplossing aan, waarbij u eenvoudig de controle houdt vanuit 1 dashboard. Onze slimme en zelflerende software houdt uw netwerk in de gaten en detecteert elke cyberaanval direct, zodat deze kan worden afgeslagen voor het de rest van uw systeem kan beïnvloeden. 


Ook binnen het onderwijs is een goede cyber security onmisbaar. In de toekomst wordt u steeds meer afhankelijk van technologieën. De kans op cyberaanvallen zal alleen maar groter worden.   
Wilt u zich niet langer zorgen maken over de veiligheid van uw netwerk en online verbindingen? Wij nemen u graag deze zorg uit handen. Al binnen 4 uur na installatie is uw netwerk voor 80% beschermd. De zelflerende software past zich volledig aan en binnen enkele weken is uw bedrijf een onneembare vesting voor cybercriminelen. 
 


Wilt u gebruik maken van onze cyber security services?

Neem vrijblijvend contact met ons op